mina allergier och min astma

 
Hej hörni!!
I ett tidigare inlägg skrev jag om min allergiska reaktion i skolan. Efterssom jag har många  allergier, och det finns flera där ute som har allergier och tänker: -jag är den enda, så tänkte jag göra ett inlägg om just allergier och astma i mitt läge. 
 
Det finns flera grader av allergi och man får de i olika åldrar. Jag fick min allergi när jag var 6 år. Jag kommer ihåg det ganska tydligt även fast reaktionen inte var kraftig. Jag satt vid farmors köksbord och åt min favoritglass med min pappa och farmor. Plötsligt börjar det klia i halsen. Jag kan ju inte känt igen kliandet eftersom jag sa till pappa och han förstod nog direkt eftersom han själv är allergisk. Han bad mig dricka ett glas vatten och vila. Sen gick reaktionen över. När vi handlade nästa gång läste vi på glassen och det visade sig att det var jordnötter och hasselnötter i. Jag fick gå till vårdcentralen på koll och fick min diagnos på nötallergi.
Idag har jag reagerat på många fler saker. Nu är mina allergier: nötter,jordnötter, mandel, äpple, päron, vindruvor, curry, tomat, pollen och katter, jag har också ansträngningsastma. Mina allergier har försämrats mycket så nu bär jag runt på sprutor, kortiontabletter och astmaspray. 
 
Jag får många frågor. Många frågar om jag kan äta på restaurang och café. Café känner jag mig väldigt osäker på eftersom de har nötter och jordnötter i mycket saker. Restaurang vågar jag äta på med mina föräldrar men vi gör inte det så mycket. Anledningen till att jag bara vågar äta med mina föräldrar är för att jag vill ha de där om nåt händer. 
 
Allergierna och astman hindrar inte något vad jag tycker i min vardag utom just att gå och fika och äta med kompisar. Astman kan bli jobbig på mina träningar. Men min tränare tycker jag har respekt för det. I skolan får jag ibland specialmat men jag sitter ju ändå med mina kompisar och min mat är inte så annurlunda jämnt emot mina kompisars. Jag kan inte heller äta lösgodis. Spadarna man tar med går ju runt i alla boxar och tar med sig spår. Men det finna ju vanlgt fardigförpackat godis.
 
Men för det mesta har jag koll. Har jag inte det brukar jag låta bli att äta. Men har du som läser problem med allergier. Kontakta astma- och allergiförbundet. Jag har lärt mig jättemycket där och där träffar man också andra som är allergiska. Då behöver man inte känna sig så ensam.
 
Ha det så bra <3
 
//Emma <3

ta dig gärna tiden att läsa det här!

hej alla människor! igår kväll satt jag och läste igenom min ask och kom till en fråga jag fått tidigare om vad jag tyckte om dagens samhälles skönhetsideal. jag tycker att dagens skönhetsideal är fruktansvärda! att man ska vara så otroligt smal. tänk er, det är en sån liten bråkdel av jorden befolkning som ser ut så. bilder vi ser i tidningar etc, är oftast väldigt redigerade . vilket jag tycker är väldigt väldigt tråkigt för då visar man ju inte en "äkta" människa.
det jag tänkte komma till är att alla människor inte kan se ut så för att de har olika kroppsbyggnader.

man brukar säga det att det är utsidan som ger insidan en chans. enligt mig stämmer det till viss del. men jag tror inte på den utsidan som är översminkad och har värsta push up bh:n. jag tror på utstrålningen som personen visar att det är den som ger insidan chansen. det finns så många människor där ute som har en sån härlig utstrålning! snälla visa den. för du är vacker som du är. oavsett hur finnig du är, vilka tänder eller vilken hudfärg du har eller hur tjock eller smal du är. du är fin! just du som läser just nu. du äger din kropp och ingen annan. du bestämmer över din kropp och ingen annan. ingen har rätt att kalla dig kränkande saker.
det är lätt att säga att man ska skita i vad andra säger. det är inte så lätt jag vet. det har jag försökt i hela mitt liv och det är jävligt svårt.
nästa gång du får en elak fråga på ask, ett elakt meddelande eller vad som helst. låt det bara vara. svara inte. eller skriv nåt i stil med: jaha du tycker så du vad synd. det tycker inte jag. skriv inget elakt tillbaka eller visa att du blir arg det blir bara värre.

emmuts.blogg.se

Nu har det hänt lite saker sen senast så nu tänkte jag försöka med det här igen. Kram från Emma

RSS 2.0